Откриване на пункт за дрехи втора употреба в Петрич

Сдружение “Дари Любов” набира средства за подпомагане на дейността на първия пункт в България за събиране и разпределение на дрехи втора употреба за деца и възрастни в нужда.
Сега целта е да се създаде пункт за набиране на дрехи – нови и втора употреба за деца и възрастни. Събраните дарения ще се разпределят между социално слаби семейства, домове и центрове първоначално в Югозападна България, а на по-късен етап и в цялата страна. Пунктът ще се открие в гр. Петрич.
Членовете на сдружението са започнали работа по проекта за създаване на пункта едва през декември миналата година. След като популяризират идеята, Община Петрич, която вече беше партньор в миналогодишната кампания „Ти имаш, а някой не…”, решава отново да ги подкрепи и им предоставя помещение за пункта, а също осигурява и голяма част от довършителните работи. Благодарение на бързото развитие на проекта, се очаква пунктът да започне да работи съвсем скоро – в средата на месец февруари. В него ще работят самите членове на сдружението – младежи от града, както и доброволци.

Още

 

Comments are closed.