Конкурс за детска рисунка на тема „Свят на легенди и митове за планини, върхове и езера от моя роден край”

   Ние знаем, че за да се докоснем най-лесно и разбираемо до детското сърце, е чрез песните и приказките. А какво са те- митове, легенди, предания. Ние се стремим чрез действията си да възродим българските традиции и обичаи- българския фолклор; да не допускаме нашите деца да забравят миналото си и от къде произлизаме. Защото народ, който не познава миналото си, не може да има бъдеще.
Така се роди идеята за възраждане на българските митове и легенди за планини, върхове и езера от родния край. По случай Международния ден на планината – 11 декември клуб „Млад планинар” към сдружение „Дари любов” стартира конкурс за детска рисунка на тема „Свят на легенди и митове за планини, върхове и езера от моя роден край” в гр. Петрич. Целта е децата на възраст между 8-14 години да споделят чрез рисунки виждането и отношението си към българската природа, предадена от родители, баба и дядо и училище.
Kлуб „Млад планинар” запазва правото да излага творбите на специална пътуваща изложба из страната, както и да ги използва с некомерсиална цел за осигуряване на видимостта на нематериалното културно наследство.

 

Comments are closed.