От хората за хората!

 

Преди няколко дни „Дари Любов“ публикува съобщение със зов за помощ. Една майка с множествена склероза, грижеща се сама за своето дете, помоли „Дари Любов“ за мебели и домашна посуда. За наше огромно щастие се отзоваха добри хора, които предоставиха мебели на Т. Д. и нейния син.
Нека разкажем малко за тяхната история.
Т.Д е самотна майка на 57 години с множествена склероза. Отглежда своето дете на 17 г. Завършила е в Техникум по механоелектротеника в гр. Враца, машинен техник. В началото на кариерата си е работила като строителен техник, ОТК, конструктор в България и Русия. Татяна има и други две деца, които живеят и работят в чужбина. Споделя, че винаги когато има нужда и те възможност й помагат, но се опитват с най-малкото си дете да се оправят сами, без да са в тежест на никого. Животът се стича не добре за нея и на 39 години остава сама, отглеждайки третото си дете на 1 годинка. В момента двамата се прехранват и преживяват, като предават орехи и билки. Синът й е 11 клас и едновременно учи и работи, за да помага на майка си и да не й е в тежест. Смята след първи срок на 11 клас да премине в задочна форма на обучение, за да работи през цялата седмица! Преди 2 месеца Т. Д. е принудена да се премести в по-евтино жилище, защото не смогва да покрива сметките. Заживява в жилище буквално без никакви мебели и домашна посуда, без легло- за нея и сина й. Попада случайно на табела на „Дари Любов“ в столицата и се свързва с нас със зов за помощ.
Искаме да благодарим от нейно и наше име на дарителите, които помогнаха те да имат уюта, който е необходим за едно семейство, както и на дарителя, който помогна една детска мечта да се озъществи- подарък палтоп.

%d0%bb%d0%b0%d0%bf%d1%82%d0%be%d0%bf

Още

 

Comments are closed.