“Сливи за смет” или “Смет за дрехи”

Днес ще ви разкажем, мили приятели на „Дари Любов“ за една възобновена стара българска приказка – „Сливи за смет“. Може би почти всеки си спомня за нея, а по-малките могат да я прочетат  Живеем в дни, в които се оплакваме ежедневно от положението си- лично, социално, политическо и т.н. Живеем във време, в което българите са разединени като народ и това ни прави слаби, уязвими и лесно манипулируеми, което е пречка да започнем да применяме заедно това, което не ни харесва. Бавно българските традиции и ценности замират, вярата в бъдещите поколения угасва.
Всеки един от нас се сблъска ежедневно с агресията, апатията и насилието, което цари в българското общество. Всеки един от нас вижда това до какво и къде довежда- РАЗРУХА И ОЩЕ ПОВЕЧЕ БОЛКА. АГРЕСИЯТА ПОРАЖДА АГРЕСИЯ! „Дари Любов“ пое инициатива с надлов „Сливи за смет“, но вместо „сливи“, ние подарявахме дрехи. Огромна част от ромското население в гр. Петрич се включи в тази инициативата за почистване на собствените си улици в ромските квартали на града. Малки и големи по собствена воля се включиха в тази акция, радостни, че ще почистят заедно улиците си, в това число и спортната площадка, където ромските деца спортуват. В този толкова важен ден за едно мирно общество огромна признателност за цялата подготовка, организация и координация на акцията „Дари Любов“ иска да изкаже благодарността си на професионализма на един много специален човек, част от екипа на „Дари Любов“- Вили Стоянова.
Акцията бе подкрепена от ВМРО-гр. Петрич, като изпраз на един по-различен начин за решаване на проблемите в България.
Във времена на агресия и разедининие, най-доброто, което можем да направим е да се обединим за доброто на България, учейки се от историята и делата на прадедите ни!

%d1%80%d0%be%d0%bc

 

Още

 

Comments are closed.